Du er her:

Her skal bæres mundbind eller visir

Fra den 29. oktober og frem til og med 2. januar 2021 har regeringen udvidet kravet om at bære mundbind eller visir til også at gælde i kultur- og kirkeinstitutioner.

Når du besøger eller deltager i en aktivitet i folkekirken i et lokale med offentlig adgang, skal du overholde det gældende krav om brug af mundbind. Dvs. kravet omfatter kirken, kapellet, kirkegårdskontoret og sognegården.

Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud af lokalerne, og når du bevæger dig rundt i lokalerne

Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler under aktiviteten. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads.

Børn under 12 år samt mennesker med fysisk eller mental svækkelse er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

Kravet om mundbind gælder ikke for præster og andre forkyndere eller ansatte og frivillige, som hjælper til under ceremonien.

Kravet gælder heller ikke deltagere, som har en central rolle i den konkrete ceremoni.

Del dette: