VI HAR FÅET PIP!

I foråret købte vi nye fuglekasser hjem. De er blevet sat op forskellige steder på kirkegården. Vi har også placeret fuglebade ved afdelingerne: MSU, Magnolieplæne, AC, AB og plæne i Afd. C. Dels for at minimere at fuglene går hen og hiver blomsterne op af vaserne, som de gør, fordi de er tørstige, dels for at højne et rigt fugleliv, som gør at vi på en naturlig måde har hjælp til at bekæmpe bladlus m.m. Vidste du f.eks. at en mejsefamilie, under opfostringen af et kuld unger, spiser mellem 10.000 og 15.000 insekter (kilde: www.voresvilla.dk). Udover den gevinst er fuglene med til at glæde os, både det at høre dem og at se dem.

Vi er nu fremme ved den årstid, hvor vi kan begynde at udskifte de planter der ikke klarede den barfrost, der var i marts, efterfulgt af den meget tørre forårs-/sommerperiode. Planteskolerne har fået planter hjem og vejret er fint at plante i. Det er ikke alle planter vi kan skaffe hvert år. F.eks. har vi i år oplevet at opstammet benved ikke var til at få i foråret. Det er et af de mest brugte opstammede træer her på kirkegården.

At vi ikke har kunnet bestille det hjem, skyldes at flere og flere engrosplanteskoler lukker, og at vind og vejr jo naturligt også går ind og påvirker produktionen i engrosplanteskolerene i ind-/udland.

Har du en plante, du gerne vil have vores hjælp til at udskifte, eller mangler du rådgivning i valg af plante, vil vi gerne hjælpe dig. Måske er det tid til at prøve noget nyt, noget som nabogravstedet ikke har.

Du er velkommen til at kontakte os enten på mail eller telefon.

Renovering af asfalt på kirkegården vil finde sted her i efteråret. Der skal udbedres revner og sætninger, og gøres klar til, at der kan blive lavet en overfladebelægning som den, der er omkring kapellet. En renovering vi glæder os til og som vil give en helhed på vores kirkegård.

Grandækning på gravstederne vil i år blive påbegyndt sidst i oktober.

Ønsker du en pyntning omkring et plænegravsted, kan du bestille dette ved os inden den 1. oktober 2018.

Pris 260 kr. For dette beløb får man en pyntning, der vil bestå af minimum to forskelige slags gran, lagt fladt ned omkring gravstenen. Vi fjerner pyntningen igen ca. den 1. marts 2019.

Vi tilbyder også at lave en grøn buket bestående af flere forskellige materialer, som du kan have stående i en gravstedsvase vinteren over. Pris 200 kr. Med i prisen er at vi fjerner den igen, ca.1. marts 2019.

Juletulipaner og hyacinter bliver sat ud på gravstederne umiddelbart lige inden jul. Disse skal bestilles ved os inden den 1. oktober 2018.