Du er her:

Kirkegård

Kristrup Kirkegård breder sig over 6,5 tønder land, eller hvad der svarer til fem fodboldbaner. Folk er forskellige i såvel livet som i døden, og kirkegården tilbyder derfor flere forskellige typer gravsteder. De spænder fra Mindeplænen over familiegravsteder med plads til flere generationer til Skovlunden, hvor natursten markerer hvert enkelt gravsted.

Det er vigtigt, at de efterladte kan komme til at besøge deres kæres sidste hvilested. Derfor er der lagt vægt på tilgængelighed på kirkegården, ligesom toilettet i kapellet også er tilgængeligt for kørestolsbrugere.

Selv om en kirkegård er de dødes have, er der plads til liv på Kristrup Kirkegård, som er bydelens grønne oase. Mange af Kristrups indbyggere bruger kirkegården som en park, hvor de går tur og følger årstidernes skiften. Det må man også gerne, hvis bare man sørger for at respektere gravene og de pårørende, der besøger dem. Alt, hvad der finder sted på kirkegården, skal foregå med respekt for de afdøde og deres efterladte. Det er den vigtigste regel.

På kirkegården er der ro til refleksion og til at nyde øjeblikket, vindens susen, fuglenes sang, eller hvad humøret og vejret ellers lægger op til. Man kan også lære meget ved at besøge kirkegården. Her er mange forskellige planter – både blomster og træer, og børn kan øve sig i at læse navnene på gravstenene eller regne ud, hvor gammel den afdøde blev. Man kan også bare kigge på de meget forskellige grave og måske glædes ved synet af en lille fugl, der bader i et af de mange fuglebade.

Du er altid velkommen til at kontakte kirkegårdslederen eller personalet på kirkegården, hvis du ønsker hjælp til at finde et bestemt gravsted. Kristrup Kirkegård er desuden tilknyttet hjemmesiden "FindGravsted.dk". Her kan du finde et gravsteds placering på kirkegården ved at søge på afdødes navn.

Klik her for gå til "FindGravsted.dk"