Sogneudflugt

Hvert år i maj eller juni måned, har du mulighed for at deltage i kirkens sogneudflugt. I bus drager vi ud i det danske sommerland og oplever den danske kultur og natur. Det koster mellem 100 og 175 kr. at deltage - afhængig af udflugtens destination og varighed.

I 2019 afholdes sogneudflugten d. 4. juni.

Vi kører i bus fra kirkens parkeringsplads kl. 9.30 til Vejlby kirke ved Allingåbro. Det er en stor landsbykirke med 300 siddepladser. Det er oprindelig en romansk kirke bygget i det tolvte århundrede. I vest-gavlen er der en bred indgangsdør med en granitportal lavet af den berømte stenmester Horder. Se de flotte bibelske billeder og smukke tovsnoninger hugget i sten.

Orglet er fra 1981 dog renoveret i 2003 og regnes for et af de bedste landsbyorgler i miles omkreds. Belysningen ved orglet er 14 pærer der skal illudere en stjernehimmel, efter ide af Inger og Johannes Exner. Kirken har et klokkespil der spiller automatisk 4 gange om dagen.

Kirkens organist og klokkenist Per Rasmus Møller vil fortælle os om kirken. Vi skal høre orgelspil og klokke spil.

Herefter kører vi til Grenaa for at spise frokost på Café Grenaa der er en del af KFUM´s sociale arbejde. Her vil lederen fortælle om cafeén der åbnede i 2017.

Så går turen til Sostrup slot. Her byder vi på rundvisning og eftermiddagskaffe.

På rundvisningen vil du høre om slottets historie. Se Slottets restaurerede saloner, den smukke Maria Hjerte Kirke og Klosterets pyramidesal. Høre om stedets visioner.

Dansk- amerikaneren Kirsten Bundgaard Swift overtog det historiske sted i juni 2014, som nænsomt har restaureret og tilført Sostrup mange helt unikke og inspirerende rum, bl.a. den smukke Pyramidesal i Klosteret, som tidligere var Klostergården.

Herefter kører vi retur til Kristrup Kirke med ankomst senest kl. 17.30.

Egenbetaling 175 kr. som betales ved afhentning af billetter på Kristrup Kirkekontor, se åbningstider på bagsiden af Sognenyt. Billetsalg fra 6. maj – 23. maj. Der er et begrænset antal billetter, som sælges efter ”først til mølle” princippet.